Tokat’ın en büyük ilçesi neresi?
Merkez ilçe dahil 77 şehir ve 632 köy, 12 ilçe bulunmaktadır. Merkeze bağlı 41 ilçe, 103 köy ve 9 şehir bulunmaktadır. Tokat’ın yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi Zile’dir. Nüfusu en fazla olan ilçe ise Erbaa’dır.
Tokat’ta kaç tane ilçe var?
Tokat ilinin 12 ilçesi, bu ilçelere bağlı 25 belde ve 616 köyü bulunmaktadır.
Tokat’ın eski adı nedir?
Tarih boyunca Tokat’a pek çok isim verilmiş olup en ünlüleri Comano Pontika, Komana, Evdoksia, Dokia, Dokat, Kah-Cun, Sobaru, Darün-Nusret, Darün-Nasr ve Tokat’tır.
Tokat’ın kaç köyü var?
Tokat Köy ve Mahalle Numaraları SON GÜNCELLEME 18.08.
Tokat’ın neyi meşhur?
Tokat kebabı, Tokat tava, bakla dolması, kıymalı dolma, erikli dolma, pehlili pilav, kuskus, dolma içi, madımak, nohut yemeği, nivik, paça çorbası, hafif çorba, toyga çorbası, gendüme çorbası, mercimekli hamur çorbası, bat., keşkek, cevizli nohut mayası poğaça, katmer, yufka, Çökelekli pidesi, Çökelekli pide, …
Amasya mı büyük Tokat mı?
Amasya İli; Orta Karadeniz Bölgesi’nin iç kesiminde yer alır. Doğusunda Tokat, güneyinde Tokat ve Yozgat, batısında Çorum ve kuzeyinde Samsun illeriyle çevrilidir. İlin yüzölçümü 5.000 km2’dir.
Tokat il olmadan önce nereye bağlıydı?
Tokat Sancağı, bağlı olduğu Sivas vilayetinden ayrılarak 31 Mayıs 1920’de TBMM Milletvekilleri Kararı ile bağımsız bir vilayet haline getirildi. 1944’te Artova ve Turhal, 1954’te Almus, 1987’de Pazar ve Yeşilyurt, 1990’da Sulusaray ve Başçiftlik ilçeleri kuruldu.
Tokat’ın nüfusu kaç 2024?
Tahmini verilere göre Tokat’ın 2024 yılı nüfusu 606 olacaktır.
Zile nerenin ilçesidir?
Orta Karadeniz Bölgesi’nde Tokat il merkezine 67 km uzaklıkta bulunan Zile, Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biridir.
Tokat’ın neresi Alevi?
Tokat’ın bazı bölgelerinde, özellikle Zile ve Almus ilçelerinde Tunceli kökenli (Zaza) Dersim Alevileri de bulunmaktadır.
Erbaa hangi ilden ayrıldı?
Erbaa, 1872 yılında Amasya Vilayeti’ne bağlı bir kaza olmuştur. Erbaa’nın 1904 yılındaki nüfusunun cinsiyete göre etnik ve dinsel dağılımı aşağıdaki gibidir.
Tokat halkının mezhebi nedir?
Bugün Tokat’ın tüm nüfusu Müslümandır. Bölgedeki kültürel ve dini yapı Türk-İslam kültüründen etkilenmiştir. İlde dini ve din dışı inançlar, gelenek ve görenekler açısından farklı mezheplerin (Sünni-Alevi) farklı uygulamaları vardır.
Tokat’ın en büyük kasabası neresi?
Bu durum, Reşadiye’nin en büyük kasabasının Bozçalı olduğunu göstermektedir. 1972 yılında belediye teşkilatı kurulan Bozçalı kasabasında, göç olgusu diğer yerlere göre son derece düşüktür. Yurt dışında büyük bir nüfusa sahip olmayan Bozçalı halkının bir arada yaşadığı yerlerden biri de Tokat’tır.
Erbaa ne zaman Tokat’a bağlandı?
Nitekim 1872 yılında o zamanki devlet idaresinde Erek belediyesi Amasya Sancağı’na bağlı bir belediye (ilçe) olarak teşkilatlandırılmış ve daha önce belediyenin genel adı olan Erbaa ismi yeni belediye ilçesinin ismi olmuştur. Böylece 1872 yılında müessesesi bulunan Erbaa Kaymakamlığı, 1892 yılında Tokat’la birleştirilmiştir.
Tokat Akyamaç Köyü Alevi mi?
Ayr Ziyareti: Merkez ilçeye 5 km uzaklıkta, bir Alevi (Bektaşi) köyü olan Akyamaç köyünün tepesinde, ağaçlarla çevrili küçük bir ovada, büyük bir mahlep ağacının altında, taşlarla çevrili açık bir mezardır.
Turhal nüfusu kaç 2024?
Turhal Nüfusu 13 Kasım 2024, 09:24 Toplam Şehir Nüfusu 61,621 Toplam Köy Nüfusu 17.
Tokat’ın Erbaa ilçesinin nüfusu ne kadar?
İlçemizde istikrarlı nüfus artışı devam ediyor. 4 Şubat 2022 İlçemizde istikrarlı nüfus artışı devam ediyor. Son nüfus sayımına göre ilçemizin nüfusu 73.354’tür. İnsanlarımızı göç ettirmeden veya kabul etmeden, doğup büyüdükleri şehirde tutmaya devam ediyoruz.
Tokat Zile’nin nüfusu kaç?
Bugün merkezde 34.204 nüfus yaşıyor, bunların 56’sı 24 ilçeye ve 114 köye bağlı.
Tokat Merkez ilçe nüfusu kaç?
İlimiz Nüfus Bilgileriİlimiz Nüfus Bilgileri31 Aralık 2021 İtibariyle İLÇE NÜFUSUOkat (Merkez)204.907Almus23.868Artova7.